top of page

Vuoden 2023 Kansainvälisimmät työnantajat on valittu

Suomen “International Employer of the year 2023”-kilpailun voittajat on valittu. International Employer of the Year 2023 -tittelin saivat Sievo (kilpailukategoria pienet ja keskisuuret yritykset), Tuxera (suuret yritykset) sekä Satakunnan ammattikorkeakoulu SAMK (julkiset organisaatiot). Voittajat julkaistiin Talent Boost Summit –tilaisuudessa Vantaalla 23.11.2023.

JCI-United-International-employer-some-linkedin-cover.png

Toista kertaa järjestetyn International Employer of the Year -kilpailun voittajat 2023 on julkistettu tänään. Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämässä kilpailussa halutaan nostaa esille suomalaisia organisaatioita, jotka ovat onnistuneet kansainvälisten osaajien rekrytoinnissa, perehdyttämisessä ja sitouttamisessa.

Suomen Nuorkauppakamarit ry järjesti International Employer of the Year -kilpailun yhdessä kumppaneidensa, Business Finlandin Work in Finland -yksikön ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun XAMKin kanssa.

– Haluamme esitellä työnantajien menestystarinoita ja kannustaa yhä useampia organisaatioita rekrytoimaan ulkomaalaisia, jotka ovat avainasemassa Suomen tulevan talouskasvun kannalta, sanoo kilpailun projektipäällikkö Iiro Ignatius.

 

Suuryritysten sarjan voittaja: Sievon kansainvälinen työyhteisö on voimavara

Hankintojen analytiikkaratkaisuja tarjoava ohjelmistoyhtiö Sievo nousi ykköseksi suurten yritysten kategoriassa. Raadin päätöksessä painoivat muun muassa yrityksen innovatiiviset rekrytointikäytännöt ja ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden korkea määrä. Sievo panostaa työntekijöiden asettautumiseen, suomen kielen koulutukseen sekä tukee ulkomaisen henkilöstön kokonaisvaltaista integroitumista ja pääsyä osaksi yhteiskuntaa.

– Omistamme tämän palkinnon uskomattomalle, kansainväliselle tiimillemme. Sievolaiset kautta maailman ovat kehittäneet yritystämme sitoutuneisuudellaan ja erilaisilla näkökulmillaan. Yhdessä olemme rakentaneet Sievosta työyhteisön, jossa erilaisen taustan omaavat ihmiset voivat olla aidosti omia itsejään ja tuntea yhteenkuuluvaisuutta. Tämä tunnustus on osoitus kansainvälisten sievolaisten kyvyistä, kulttuurista ja välittämisestä, toteaa Sievon Vice President, People Anna Tapiovaara.

 

PK-yritysten sarjan voittaja: Tuxera panostaa työntekijöiden kokonaisvaltaiseen integroitumiseen

Tiedostojärjestelmiä, flash-muistinhallintaa ja verkkosovelluksia kehittävä Tuxera vei voiton pienten ja keskisuurten yritysten kategoriassa. Kilpailuraati arvosti muun muassa Tuxeran matalaa kynnystä perehdyttämiskäytännöissä, panostusta asettautumiseen ja suomen kielen koulutukseen. Yritys huomioi myös työntekijän puolison suomen kielen koulutuksen, viihtymisen ja verkostoitumisen.

– International Employer of the Year on hieno saavutus ja kaikki Tuxeraiset ovat todella innoissaan. Kiitos tästä palkinnosta kuuluu juuri näille Tuxeraisille. Olemme globaali yritysglobaaleilla asiakas- ja työntekijämarkkinoilla, ja meille on kulttuurillisesti tärkeää, että työntekijämme kokevat olevansa osa globaalia Tuxeraa toimipaikasta riippumatta. Meitä Tuxeralaisia yhdistää aito innostus tekemiseen, tämä aito intohimo tekee meistä enemmän samanlaisia kuin ensisilmäyksellä näyttää. Tuxerassa erilaiset ihmiset ja näkemykset kohtaavat yhteisen haasteen edessä ja lopputulema on kuten meillä sanotaan: Make it Work, kertoo Tuxeran Vice President, People and Culture, Henry Hiltunen.

 

Julkisorganisaatioiden sarjan voittaja: Satakunnan ammattikorkeakoulussa kansainvälistyminen on osa strategiaa.  Monialainen Satakunnan ammattikorkeakoulu palvelee yli 6 700 opiskelijaa, pyrkii takaamaan opiskelijoidensa työllistymisen ja tekee laajaa yhteistyötä yli 500 globaalin yrityksen ja organisaation kanssa. Julkisorganisaatioiden sarjan voittaja SAMKissa huomioidaan erinomaisesti ulkomaisen henkilöstön näkökulmat niin henkilöstöpolitiikassa kuin korkeakoulun muussakin toiminnassa. Muun muassa läpinäkyvä kansainvälistymisstrategia sekä ulkomaalaisten opiskelijoiden ja työntekijöiden määrä vakuuttivat kilpailuraadin. SAMK tukee ulkomaisen henkilöstön verkostoitumista myös korkeakoulun ulkopuolella ammatillisissa yhteisöissä ja toimialojen verkostoissa ja tapahtumissa.

– Olemme otettuja tästä huomionosoituksesta. SAMK on panostanut johdonmukaisesti kansainväliseen toimintaansa, koska kansainvälisten osaajien saaminen ja pitäminen on yhä tärkeämpää Satakunnan ja koko Suomen menestyksen kannalta, kommentoi Satakunnan ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisilta.

 

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

 

 

Suomen Nuorkauppakamarit ry

International Employer of the Year 2023

Kilpailupäällikkö Iiro Ignatius +358 44 375 6413 iiro.ignatius@jci.fi

 

 

Sievo Oy

Anna Tapiovaara

Vice President, People & IT +358 44 0820 007 anna.tapiovaara@sievo.com

 

 

Satakunnan Ammattikorkeakoulu

Jari Multisilta

Rehtori, toimitusjohtaja

+358 44 710 3410 jari.multisilta@samk.fi

 

 

Tuxera Oy

Henry Hiltunen

Vice President, People & Culture +358 40 868 2530 henry@tuxera.com

bottom of page